A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ременівський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Жовтанецької сільської ради Львівського району Львівської області

ЯК ЗНЕЗАРАЗИТИ СЕБЕ ПІД ЧАС РАДІАЦІЙНОЇ АВАРІЇ, КОЛИ ВИ ЗАЙШЛИ У БЕЗПЕЧНЕ ПРИМІЩЕННЯ І ЩІЛЬНО ЗАЧИНИЛИ ДВЕРІ І ВІКНА?

Дата: 03.06.2022 17:00
Кількість переглядів: 38

Фото без опису

#НадзвичайнаСитуація

Дана інформація публікується з метою обізнаності населення діям на випадок надзвичайної ситуації

Знезараження себе (http://emergency.cdc.gov/radiation)
?Зніміть верхній шар одягу. Так ви позбудетеся до 90% радіоактивного матеріалу. Робіть це обережно, аби не розтрусити радіоактивний пил. Помістіть одяг у пластиковий пакет або герметичний контейнер і тримайте його подалі від людей і домашніх тварини.
?Помийтесь. Якщо така можливість є, прийміть душ з милом, голову помийте шампунем. Не використовуйте кондиціонери для волосся, оскільки вони можуть закріпити радіоактивний матеріал на вашому волоссі. Не тріть і не подряпайте шкіру, аби радіоактивний матеріал не потрапив у відкриті рани. Якщо можливості прийняти душ немає, вимийте з милом під проточною водою руки, обличчя та відкриті частини вашого тіла. Якщо доступу до води немає, скористайтеся вологими серветками, вологою тканиною. Зверніть особливу увагу на ваші руки й обличчя протріть повіки, вії, вуха.
? Одягніть чистий одяг.
?Допоможіть вашим рідним і близьким зробити всі вищеперераховані пункти. За можливості робіть це в рукавичках і масці чи респіраторі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень